2

2

1

1

On LineBreaking News

Δείτε τα τελευταία νέα!


NEA MEΛΗ / NEW MEMBERS

Members Load More

Διαβάστε Αρθρα Επιστήμης και Τεχνολογίας!

Διαβάστε Αρθρα Επιστήμης και Τεχνολογίας!
Πατήστε Load More για να δείτε περισσότερα

Επιστήμη και Τεχνολογία Load More

Ειδήσεις και Νέα απο το Διαδίκτυο!

Ειδήσεις και Νέα απο το Διαδίκτυο!
Πατήστε Load More για να δείτε περισσότερα

Latest News Load More

Διαβάστε Αρθρα με Αποψη!

Διαβάστε Αρθρα με Αποψη!
Πατήστε Load More για να δείτε περισσότερα

Απόψεις Load More

Διαβάστε τα καλά ΝΕΑ για την Ελλάδα!

Διαβάστε τα καλά ΝΕΑ για την Ελλάδα!
Πατήστε Load More για να δείτε περισσότερα

Good News! Load More

Important Articles!

Important Articles!

Σημαντικά Αρθρα Load MoreΔείτε τις τελευταίες Αναρτήσεις μας!Δείτε τις τελευταίες Αναρτήσεις μας!


Πατήστε Load More για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις.!Tuesday, March 11, 2014

10 προβλήματα υγείας λόγω άγχους


Το στρες επιδεινώνει ή αυξάνει τον κίνδυνο παθήσεων όπως η παχυσαρκία, η καρδιοπάθεια, η νόσος Alzheimer, ο διαβήτης, η κατάθλιψη και το άσθμα. Απλά βήματα να το μειώσουμε.

Το στρες δεν μας κάνει μόνο να αισθανόμαστε άσχημα συναισθηματικά, αλλά μπορεί και να επιδεινώσει ορισμένες νόσους, δήλωσε ο διευθυντής του Stress Management Program, στην κλινική Sansum της Σάντα Μπάρμπαρα.

Έρευνες έχουν υποδείξει πολλά προβλήματα υγείας να συνδέονται με το στρες. Το στρες φαίνεται να επιδεινώνει ή να αυξάνει τον κίνδυνο παθήσεων όπως η παχυσαρκία, η καρδιοπάθεια, η νόσος Alzheimer, ο διαβήτης, η κατάθλιψη, το άσθμα και προβλήματα στο πεπτικό.

Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι καλά προσαρμοσμένος ώστε να αντιμετωπίζει το βραχυπρόθεσμο στρες. Αλλά αν παραμείνει σε ‘’κόκκινο συναγερμό’’ για μεγάλο διάστημα μπορεί να γίνει ευάλωτος σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Έτσι αντιδρούν, σημαντικά συστήματα στις ανησυχίες.

Ωστόσο υπάρχουν και καλά νέα. Αν ακολουθήσετε ορισμένα απλά βήματα για την ανακούφιση του στρες μπορείτε να μειώσετε το στρες και τους κινδύνους για την υγεία.

Ποια είναι ορισμένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα υγείας που συνδέονται με το στρες;

Καρδιοπάθεια: Οι ερευνητές υποπτεύονταν από καιρό ότι ο τύπος Α όσον αφορά την προσωπικότητα, και ο οποίος χαρακτηρίζεται από άγχος, έχει υψηλότερο κίνδυνο αυξημένης αρτηριακής πίεσης και καρδιολογικών προβλημάτων. Η αιτία δεν είναι σαφής. Το στρες θα μπορούσε να έχει άμεση επίδραση στην καρδιά και τα αγγεία. Είναι πιθανό επίσης να συνδέεται με άλλα προβλήματα-αυξημένη πιθανότητα καπνίσματος ή παχυσαρκίας-που έμμεσα αυξάνουν τον κίνδυνο.

Οι γιατροί γνωρίζουν ότι το ξαφνικό συναισθηματικό στρες μπορεί να αποτελέσει εκλυτικό παράγοντα για σοβαρά προβλήματα καρδιάς, όπως καρδιακή προσβολή. Άνθρωποι με χρόνια προβλήματα καρδιάς χρειάζεται να αποφεύγουν όσο μπορούν το έντονο στρες.

Άσθμα: Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι το στρες μπορεί να επιδεινώσει το άσθμα. Ενδείξεις υποδεικνύουν ότι το χρόνιο στρες ενός γονέα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο να εμφανίσει άσθμα το παιδί του.

Παχυσαρκία: Το επιπλέον λίπος στην κοιλιά φαίνεται να αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο για την υγεία σε σχέση με το λίπος στα πόδια ή τους γλουτούς. Δυστυχώς, σε εκείνο το σημείο τείνουν να το αποθηκεύουν άνθρωποι που πάσχουν από στρες. Το στρες προκαλεί υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, και αυτό φαίνεται να αυξάνει το επίπεδο λίπους που αποθηκεύεται στην κοιλιά.

Διαβήτης: Το στρες μπορεί να επιδεινώσει τον διαβήτη με δυο τρόπους. Πιθανόν αυξάνει την πιθανότητα άσχημων συμπεριφορών, όπως ανθυγιεινή διατροφή και υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Επίσης, το στρες φαίνεται να αυξάνει άμεσα τα επίπεδο γλυκόζης σε ανθρώπους με διαβήτη 2.

Πονοκέφαλοι:Το στρες θεωρείται ένας από τους πιο συχνούς παράγοντες πρόκλησης πονοκεφάλου-όχι μόνο τύπου τάσης αλλά και ημικρανιών.
Κατάθλιψη και άγχος: Δεν προκαλεί πιθανόν έκπληξη ότι το χρόνιο στρες συνδέεται με υψηλότερα επίπεδα κατάθλιψης και άγχους. Επισκόπηση πρόσφατων μελετών ανακάλυψε ότι άνθρωποι με στρες λόγω εργασίας-όπως απαιτητική εργασία με μικρή ανταμοιβή-είχαν 80% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης εντός λίγων ετών.

Γαστρεντερολογικά προβλήματα: Το στρες δεν προκαλεί έλκος. Ωστόσο μπορεί να το επιδεινώσει. Είναι επίσης συχνός παράγοντας για νόσους του πεπτικού, όπως σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Νόσος Alzheimer: Έρευνα σε ζώα ανακάλυψε ότι το στρες θα μπορούσε να επιδεινώνει τη νόσο Alzheimer, προκαλώντας γρήγορη δημιουργία των βλαβών. Ορισμένοι ερευνητές εικάζουν ότι η μείωση του στρες έχει τη δυνατότητα να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου.

Επιτάχυνση της γήρανσης: Υπάρχουν ενδείξεις ότι το στρες μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που γερνάμε. Μια έρευνα συνέκρινε το DNA μητέρων που αντιμετώπιζαν στρες με γυναίκες που δεν εμφάνιζαν άγχος. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι συγκεκριμένη περιοχή των χρωμοσωμάτων εμφάνιζε την επίδραση της επιταχυνόμενης γήρανσης. Το στρες φάνηκε να επιταχύνει τη γήρανση περίπου κατά 9 έως 17 επιπλέον χρόνια.

Πρόωρος θάνατος: Έρευνα που εξέτασε την επίδραση του στρες στην υγεία, μελετώντας ηλικιωμένους που φρόντιζαν τους συζύγους τους, ανακάλυψε ότι είχαν 63% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου σε σχέση με συνομήλικους που δεν ήταν φροντιστές.

Το άγχος δεν είναι μόνο αίσθηση. Δεν βρίσκεται μόνο στο κεφάλι μας, δήλωσε ο Winner. Είναι ενσωματωμένη σωματική αντίδραση σε μια απειλή. Όταν αγχωνόμαστε ο οργανισμός αντιδρά. Τα αγγεία συστέλλονται, η αρτηριακή πίεση και ο σφυγμός αυξάνονται. Η αναπνοή γίνεται πιο γρήγορη. Το κυκλοφορικό πλημμυρίζει με ορμόνες, όπως κορτιζόλη και αδρεναλίνη.

Όταν κάποιος έχει χρόνιο στρες, οι σωματικές αλλαγές με τον καιρό μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας.

Πηγή: iatronet.gr
Share This
Blogger
Facebook
Disqus

comments powered by Disqus

No comments:

Post a Comment

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Subscribe
Labels
Popular Posts

Gaia Group / Our Channel

Gaia Group / Our Channel
press on the picture

Google+

Like Us

Enjoy Us!

Enjoy Us!

Φόρμα επικοινωνίας

Name

Email *

Message *

SITE MAP

Translate

© 1001Networks All rights reserved