2

2

1

1

On Line



Breaking News

Δείτε τα τελευταία νέα!


NEA MEΛΗ / NEW MEMBERS

Members Load More

Διαβάστε Αρθρα Επιστήμης και Τεχνολογίας!

Διαβάστε Αρθρα Επιστήμης και Τεχνολογίας!
Πατήστε Load More για να δείτε περισσότερα

Επιστήμη και Τεχνολογία Load More

Ειδήσεις και Νέα απο το Διαδίκτυο!

Ειδήσεις και Νέα απο το Διαδίκτυο!
Πατήστε Load More για να δείτε περισσότερα

Latest News Load More

Διαβάστε Αρθρα με Αποψη!

Διαβάστε Αρθρα με Αποψη!
Πατήστε Load More για να δείτε περισσότερα

Απόψεις Load More

Διαβάστε τα καλά ΝΕΑ για την Ελλάδα!

Διαβάστε τα καλά ΝΕΑ για την Ελλάδα!
Πατήστε Load More για να δείτε περισσότερα

Good News! Load More

Important Articles!

Important Articles!

Σημαντικά Αρθρα Load More



Δείτε τις τελευταίες Αναρτήσεις μας!



Δείτε τις τελευταίες Αναρτήσεις μας!


Πατήστε Load More για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις.!



Saturday, April 26, 2014

Περισσότερος καφές, μικρότερος κίνδυνος για διαβήτη

Η αύξηση κατανάλωσης καφέ κατά ενάμισι φλιτζάνι ημερησίως μειώνει τις πιθανότητες για διαβήτη τύπου 2
Νέα Υόρκη

Η αύξηση της κατανάλωσης καφέ κατά ενάμισι φλιτζάνι την ημέρα μπορεί να συντελέσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Diabetologia. Η σταδιακή μείωση του καφέ φαίνεται να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Η κατανάλωση καφέ και τσαγιού έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 αλλά ελάχιστα είναι γνωστά για το πώς οι αλλαγές στην ποσότητά των δύο ροφημάτων επιφέρουν αλλαγές στον κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου.

Οι ερευνητές λοιπόν της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ με επικεφαλής τους δρες Φρανκ Χου και Σίλπα Μπουπαθιράτζου μελέτησαν τους συσχετισμούς μεταξύ των αλλαγών στην κατανάλωση καφέ και τσαγιού και του κινδύνου εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2 σε εύρος τετραετίας. Επίσης εξέτασαν τη σχέση του διαβήτη ανάλογα με το εάν ο καφες περιείχε καφεΐνη ή όχι.


Η μετα-ανάλυση μελετών

Συγκεκριμένα εξέτασαν στοιχεία από τρεις μεγάλες προοπτικές μελέτες: την Nurses’ Health Study (NHS) που αφορούσε 48.464 νοσηλεύτριες, 30-55 ετών, το χρονικό διάστημα 1986-2006, την NHS II που αφορούσε και πάλι 47.510 νοσηλεύτριες αλλά ηλικίας 25-49 ετών, για το χρονικό διάστημα 1991-2007 και την Health Professionals Follow-up Study (HPFS), που αφορούσε 27.759 άνδρες, 40-57 ετών, το διάστημα 1986-2006. Και στις τρεις μελέτες υπήρχαν λεπτομερείς πληροφορίες για τη διατροφή, τον τρόπο ζωής, αλλά και τις παθήσεις των συμμετεχόντων.

Τελικά,οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν 7.269 περιπτώσεις διαβήτη τύπου 2 και παρατήρησαν ότι οι συμμετέχοντες που είχαν αυξήσει την κατανάλωση καφέ κατά περισσότερο από ένα φλιτζάνι την ημέρα, σε ορίζοντα τετραετίας είχαν 11% χαμηλότερο κίνδυνο της νόσου, συγκριτικά με εκείνους που δεν είχαν μεταβάλει την ποσότητα καφέ που κατανάλωναν.

Η μείωση του καφέ συνδεόταν με μεγαλύτερο κίνδυνο διαβήτη

Οι συμμετέχοντες που είχαν μειώσει την κατανάλωση κατά ένα φλιτζάνι την ημέρα ή περισσότερο είχαν 17% υψηλότερο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2. Οι αλλαγές στην ποσότητα κατανάλωσης τσαγιού δεν φάνηκε να συνδέονται με τον διαβήτη τύπου 2.

Όσοι είχαν την υψηλότερη κατανάλωση καφέ, δηλαδή τρία ή περισσότερα φλιτζάνια την ημέρα αντιμετώπιζαν τον χαμηλότερο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 (37%), συγκριτικά με εκείνους που έπιναν ένα φλιτζάνι ή λιγότερο ημερησίως.

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι ο υψηλότερος κίνδυνος διαβήτη τύπου 2 που σχετίζεται με τη μειωμένη κατανάλωση καφέ ενδεχομένως να αντανακλά μια πραγματική αλλαγή ή μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι τα άτομα με παθήσεις που σχετίζονται με τον διαβήτη τύπου 2 όπως η υπέρταση, η υπερχοληστερολαιμία, η καρδιαγγειακή νόσος και ο καρκίνος, μπορεί να μειώνουν την κατανάλωση καφέ μετά τη διάγνωση. 


http://www.tovima.gr/
Share This
Blogger
Facebook
Disqus

comments powered by Disqus

No comments:

Post a Comment

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Subscribe
Labels
Popular Posts

Gaia Group / Our Channel

Gaia Group / Our Channel
press on the picture

Google+

Like Us

Enjoy Us!

Enjoy Us!

Φόρμα επικοινωνίας

Name

Email *

Message *

SITE MAP

Translate

© 1001Networks All rights reserved