2

2

1

1

On LineBreaking News

Δείτε τα τελευταία νέα!


NEA MEΛΗ / NEW MEMBERS

Members Load More

Διαβάστε Αρθρα Επιστήμης και Τεχνολογίας!

Διαβάστε Αρθρα Επιστήμης και Τεχνολογίας!
Πατήστε Load More για να δείτε περισσότερα

Επιστήμη και Τεχνολογία Load More

Ειδήσεις και Νέα απο το Διαδίκτυο!

Ειδήσεις και Νέα απο το Διαδίκτυο!
Πατήστε Load More για να δείτε περισσότερα

Latest News Load More

Διαβάστε Αρθρα με Αποψη!

Διαβάστε Αρθρα με Αποψη!
Πατήστε Load More για να δείτε περισσότερα

Απόψεις Load More

Διαβάστε τα καλά ΝΕΑ για την Ελλάδα!

Διαβάστε τα καλά ΝΕΑ για την Ελλάδα!
Πατήστε Load More για να δείτε περισσότερα

Good News! Load More

Important Articles!

Important Articles!

Σημαντικά Αρθρα Load MoreΔείτε τις τελευταίες Αναρτήσεις μας!Δείτε τις τελευταίες Αναρτήσεις μας!


Πατήστε Load More για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις.!Monday, March 17, 2014

Η Σίφνος ξεσηκώνεται κατά της τρόϊκα.Γράφτηκε από τον iosif papadopoulos Ημερομηνία δημοσίευσης: . Δημοσιευμένο στην κατηγορία Αντιμάμαλα

Πηγή : http://milosvoice.gr/?p=6574
Κατόπιν της αναστάτωσης που έχει προκληθεί στις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες από δημοσιεύματα του τύπου, καθώς και από σχετικό έγγραφο προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου με αρ. πρωτ. 4 στις 10/3/2014 από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου στο οποίο αναφέρεται ότι η Τρόικα έθεσε αίτημα μείωσης των χρηματοδοτήσεων που δίνονται για την εκτέλεση ακτοπλοϊκών δρομολογίων στις γραμμές δημοσίου συμφέροντος.
 
Ως εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων του νησιού μας επισημαίνουμε τα ακόλουθα.
Ένας επαγγελματίας, αλλά και ένας απλός κάτοικος του νησιού μας,  πρέπει να μεταβεί για:
Δ.Ο.Υ  - στον Πειραιά
Ο.Α.Ε.Ε. – στην Σύρο κ στον Πειραιά
Δικαστήρια – στην Μήλο κ στην Σύρο
Ι.Κ.Α.- στην Μήλο
Τ.Α.Π.Ι.Τ.- στη Σύρο, το οποίο δεν είναι στελεχωμένο και απευθυνόμαστε Αθήνα στα κεντρικά.
Επιθεώρηση εργασίας - Σύρος
Ο.Α.Ε.Δ. – Σύρο
Υπουργείο Συγκοινωνιών – Μήλο
Γραφείο αλλοδαπών για άδειες εργασίας (εκτός ευρωπαϊκής ένωσης) - Σύρο
Νοσοκομείο - ;;;

Η μετάβαση μας εκεί γίνεται μόνο ακτοπλοϊκώς και όταν αυτό είναι εφικτό, με ιδιαίτερα υψηλό κόστος.
Εξαίρεση αποτελούν τα ήδη προβληματικά επιδοτούμενα δρομολόγια που είναι αφενός οικονομικά και αφετέρου, τα μόνα που μας διασύνδεουν με το διοικητικό μας κέντρο την Σύρο.
Τα ενδοκυκλαδικα αυτά δρομολόγια είναι εξαιρετικά σημαντικά για τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων, αλλά και γενικότερα όλων των Κυκλάδων, καθώς είναι τα μόνα που μας φέρνουν σε επαφή με το διοικητικό μας κέντρο, διακινούν τοπικά προϊόντα βοηθώντας έτσι την ανάπτυξη του εμπορίου μεταξύ των νησιών μας, την μετακίνηση των ξένων τουριστών μεταξύ των νησιών και διασύνδεση μας με τα γειτονικά σ’εμάς αεροδρόμια, πράγμα σημαντικό για το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής και τέλος το σημαντικότερο όλων: με χαμηλό μεταφορικό κόστος για τον επιβάτη.
Το Υπουργείο οφείλει, εκτός από το να αγνοήσει τις προτάσεις της τρόικας:
Να οργανώσει σωστά τα ενδοκυκλαδικά και όλα τα επιδοτούμενα δρομολόγια των Κυκλάδων.
Να τα ενισχύσει οικονομικά και να τα εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο.
Κάθε τέλος του χρόνου να εξασφαλίσει τη δημοσίευση στα συστήματα κρατήσεων των εισιτηρίων όλα τα δρομολόγια για την επόμενη χρονιά, έτσι ώστε όλοι οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό, αφενός να προγραμματίζονται έγκαιρα και αφετέρου, να έχουν τη δυνατότητα προώθησης προς το εξωτερικό του τουριστικού τους προϊόντος!
Το όφελος που θα προκύψει από όλα αυτά δεν θα είναι μόνο προς τις νησιωτικές μας κοινωνίες, αλλά και της εθνικής μας οικονομίας.
Ενημερωθήκαμε επίσης, για τη μείωση των οργανικών θέσεων των πληρωμάτων των πλοίων. Ο χρόνος που επιλέχθηκε να τεθεί αυτό το αίτημα προς συζήτηση είναι ακατάλληλος διότι δίνει έρεισμα στον οποιοδήποτε κακόβουλο να δυσφημήσει την ελληνική ακτοπλοΐα αμφισβητώντας την ποιότητα και τις προϋποθέσεις ασφαλούς ναυσιπλοΐας ενώ τυχόν δίκαιες απεργιακές κινητοποιήσεις των πληρωμάτων ή ναυτεργατών θα  πλήξουν περεταίρω το τουριστικό μας προϊόν, πράγμα που δεν θα επιτρέψουμε!
Καλούμε το Υπουργείο και όλους τους αρμόδιους φορείς, να κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν το θέμα αυτό, όχι απλά ως ένα σημαντικό θέμα που αφορά όλες τις Κυκλάδες, αλλά θέμα επιβίωσης των νησιών μας!
Σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθούν εμπρός σε ιδιαίτερα μαζικές και δυναμικές αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών ενόψει των επερχόμενων εκλογών…….
Το ψήφισμα αυτό να σταλεί σ’όλα τα αρμόδια Υπουργεία, Πρωθυπουργό, Κόμματα Κοινοβουλίου, Βουλευτές Ν. Κυκλάδων, καθώς και σε όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.
Για τα Δ.Σ. των Συλλόγων
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών & Εμπόρων Σίφνου
ΠΟΛΕΝΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Ο Πρόεδρος  του Συλλόγου Εστίασης & Επισιτισμού Σίφνου
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Η Πρόεδρος του Συλλόγου
Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Σίφνου
ΜΟΣΧΑ ΔΙΑΡΕΜΕ-ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ

Σχόλιο "Rib and Sea".
Ερωτώ : ο δήμαρχος Κάσου και οι επαγγελματικοί φορείς του νησιού ενημερώθηκαν γ' αυτή την κίνηση; Και αν ενημερώθηκαν, πώς σκέφτονται να αντιδράσουν; Αναφέρομαι στην Κάσο και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Αν τα προβλήματα που πρόκειται να αντιμετωπίσει η Σίφνος, από την περικοπή των επιδοτήσεων και την εξ αυτής περικοπή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, προβλέπεται να είναι μεγάλα, τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η ακριτική Κάσος και οι κάτοικοί της θα είναι τεράστια, οι δε συνέπειες, για την ίδια την ύπαρξη του νησιού, καταστροφικές!
Πιστεύω ότι, έστω και την τελευταία στιγμή, ο δήμαρχος της Κάσου θα πρέπει να ξυπνήσει από τον λήθαργό του, να ενημερώσει και να κινητοποιήσει τους κατοίκους του νησιού και όλοι μαζί να ασκήσουν πίεση στο Αθηνοκεντρικό Κράτος, με όποιο τρόπο εκείνοι κρίνουν ότι είναι εφικτό και αποτελεσματικό (ακόμη και με πλήρη αποχή από τις προσεχείς εκλογές) ώστε αυτές οι μεθοδεύσεις της τρόϊκα, των τοκογλύφων δανειστών και των γηγενών προδοτών που έχουν κατακλύσει τα έδρανα του Κυνοβουλίου και κάνουν κατάχρηση εξουσίας, προκειμένου να αφανίσουν τα μικρά, ακριτικά και αναξιοποίητα τουριστικώς νησιά του Αιγαίου να πέσουν στο κενό.
Στο πλαίσιο του προσωπικού μου ενδιαφέροντος για την Κάσο, αλλά και του δημοσιογραφικού μου λειτουργήματος, θα θέσω το ζήτημα στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Αθ. Χριστόπουλο, τον οποίον πρόκειται να συναντήσω αύριο.
Ιωσήφ Παπαδόπουλος. 
Share This
Blogger
Facebook
Disqus

comments powered by Disqus

No comments:

Post a Comment

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Subscribe
Labels
Popular Posts

Gaia Group / Our Channel

Gaia Group / Our Channel
press on the picture

Google+

Like Us

Enjoy Us!

Enjoy Us!

Φόρμα επικοινωνίας

Name

Email *

Message *

SITE MAP

Translate

© 1001Networks All rights reserved