2

2

1

1

On LineBreaking News

Δείτε τα τελευταία νέα!


NEA MEΛΗ / NEW MEMBERS

Members Load More

Διαβάστε Αρθρα Επιστήμης και Τεχνολογίας!

Διαβάστε Αρθρα Επιστήμης και Τεχνολογίας!
Πατήστε Load More για να δείτε περισσότερα

Επιστήμη και Τεχνολογία Load More

Ειδήσεις και Νέα απο το Διαδίκτυο!

Ειδήσεις και Νέα απο το Διαδίκτυο!
Πατήστε Load More για να δείτε περισσότερα

Latest News Load More

Διαβάστε Αρθρα με Αποψη!

Διαβάστε Αρθρα με Αποψη!
Πατήστε Load More για να δείτε περισσότερα

Απόψεις Load More

Διαβάστε τα καλά ΝΕΑ για την Ελλάδα!

Διαβάστε τα καλά ΝΕΑ για την Ελλάδα!
Πατήστε Load More για να δείτε περισσότερα

Good News! Load More

Important Articles!

Important Articles!

Σημαντικά Αρθρα Load MoreΔείτε τις τελευταίες Αναρτήσεις μας!Δείτε τις τελευταίες Αναρτήσεις μας!


Πατήστε Load More για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις.!Monday, March 17, 2014

Α. Τούρινγκ, Ο ητημένος Νικητής !ENIAC,  ο πρώτος υπολογιστής                Πηγή : perasma

Πηγή : perasma

Alan Turing,  

Ο επιστήμονας που κατασκεύασε την πιο γρήγορη μηχανή της εποχής με μνήμη Ram


Πηγή : perasma

άρθρο της Alice Rawthorn
Ένας από τους πολλούς μύθους γύρω από την Apple είναι ότι το όνομα της εταιρείας αναφέρεται στο μισοφαγωμένο μήλο που βρέθηκε δίπλα στο άψυχο σώμα του Άλαν Τούρινγκ, του Βρετανού επιστήμονα πληροφορικής που αυτοκτόνησε το 1954 λίγο πριν συμπληρώσει τα 42 χρόνια του.
Ο Τούρινγκ είχε καταδικαστεί για "σοβαρή προσβολή των ηθών", επειδή είχε μια ομοφυλοφιλική σχέση, και είχε υποχρεωθεί να υποβληθεί σε ορμονική θεραπεία. Η ακριβής αιτία του θανάτου του είναι άγνωστη, αλλά πιστεύεται ότι δηλητηριάστηκε έχοντας διαποτίσει το μήλο με υδροκυάνιο.
Όσο επίμονος κι αν υπήρξε ο μύθος του μήλου, είναι πιθανότατα ανακριβής.

Το μήλο επιλέχθηκε λίγο καιρό αφότου ο Στιβ Τζομπς είχε περάσει ένα Σαββατοκύριακο κλαδεύοντας μηλιές σε μια οικολογική φάρμα. Όπως είπε ο ίδιος, το όνομα 'ακουγόταν εύθυμο, δυναμικό και καθόλου εκφοβιστικό, και επιπλέον θα μας τοποθετούσε πριν από την Atari στον τηλεφωνικό κατάλογο". Και το πρώτο εταιρικό logo της Apple δεν είχε καμιά αναφορά στον τραγικό θάνατο του Τούρινγκ, αλλά παρουσίαζε τον Νεύτωνα να επινοεί τη θεωρία της βαρύτητας αφού προηγουμένως είχε παρατηρήσει ένα μήλο να πέφτει από το δέντρο.

Ο Τούρινγκ, ωστόσο, για τον οποίο η βρετανική κυβέρνηση εξέδωσε μια επίσημη αίτηση συγγνώμης το 2009, άσκησε σημαντική επιρροή στην Apple. Όλοι σχεδόν οι υπολογιστές που παρήγαγαν η Apple και οι ανταγωνιστές της έγιναν με πρότυπο μια μηχανή που κατασκευάστηκε στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον στα τέλη της δεκαετίας του '40 και τις αρχές του '50, και που ήταν εμπνευσμένη από τις ιδέες που είχε διατυπώσει ο Τούρινγκ σε μια ερευνητική διατριβή του 1936, με τίτλο "On Computable Numbers". Εκεί ο Τούρινγκ περιέγραφε μια μηχανή, η οποία μπορούσε να εκτελέσει πλήθος διαφορετικές εργασίες αλλάζοντας το λογισμικό της πρόγραμμα και όχι τη μηχανική δομή της.

Την ιστορία της επιρροής του Τούρινγκ στο πρόγραμμα ερευνών του Πρίνστον αφηγείται ο Τζορτζ Ντάισον στο βιβλίο του "Turing's Cathedral: The Origins of the Digital Universe" ('Ο καθεδρικός του Τούρινγκ: Οι απαρχές του ψηφιακού σύμπαντος").

Περιγράφει πώς μια ομάδα νεαρών μαθηματικών και μηχανικών του Institute for Advanced Study του Πρίνστον, με επικεφαλής τον Τζον φον Νόιμαν, εφάρμοσαν τις ιδέες του Τούρινγκ για να αναπτύξουν, όχι τον πρώτο ηλεκτρονικό υπολογιστή, αλλά την ταχύτερη μηχανή της εποχής και μεταξύ των πρώτων με μνήμη τυχαίας προσπελάσεως (Ram για συντομία) που ακόμα χρησιμοποιούμε σήμερα.

Ο Τζορτζ Ντάισον είναι ιδιαίτερα καλά εφοδιασμένος για να αφηγηθεί αυτή την ιστορία, καθώς μεγάλωσε στο Πρίνστον αφότου ο πατέρας του, ο φυσικός Φρίμαν Ντάισον, πήγε στο ινστιτούτο το 1953, την ίδια χρονιά που τελειοποιήθηκε ο "υπολογιστής αποθηκευμένου προγράμματος" του Νόιμαν.

Σκιαγραφεί ένα ζωηρό πορτρέτο της ζωής στο πανεπιστήμιο κάμπους: από τον τον ψηλομύτη κλασικιστή που εξέφρασε την "απογοήτευση" του όταν έμαθε ότι "μια ομάδα ηλεκτρονικών" είχαν καταφθάσει στο ινστιτούτο, έως το έθιμο να σερβίρεται τσάι σε πορσελάνινα φλιτζάνια στις 3 μ.μ. κάθε μέρα.
Alice Rawthorn, 
πηγή: πρώτη δημοσίευση International Herald Tribune, αναδημοσίευση Καθημερινή της Κυριακής
Ο Άλαν Τιούρινγκ δεν ήταν μέτριος. Ήταν υπερκαινοφανής, σαν ένας σούπερ νόβα που εκρήγνυται και κατακλύζει το σύμπαν με την ενέργεια του.  Μεγαλοφυής, υπέρμετρα μεγαλοφυής, αλλά και εκκεντρικός, υπερβολικά έντιμος, ηλιθιωδώς έντιμος.

Ήταν αυτός που έθεσε τα θεμέλια της επιστήμης των υπολογιστών. Ήταν σπουδαίος μαθηματικός και όρισε τις αρχές της τεχνητής νοημοσύνης (συνεισφέροντας έτσι και στην κατανόηση του πιο δύσκολου Αινίγματος, του ανθρώπινου εγκεφάλου).

Μια πρόχειρη και ημιτελής μελέτη του στη μορφογενετική, έδωσε νέα στοιχεία και στη βιολογία.   Με ό,τι και να καταπιάστηκε ο Τιούρινγκ ήταν μεγαλειώδης, ανοίγοντας καινούριους δρόμους.

Γι” αυτούς που πιστεύουν ότι η επιστήμη δεν έχει καμία αξία αν δεν είναι χρήσιμη, ας πούμε ότι χάρη στον Τιούρινγκ ο Β” Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε πιο γρήγορα και ό,τι χάρη σε αυτόν σώθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι.

Ας το πούμε σαν παραμύθι: Οι Ναζί κυριαρχούσαν στον Ατλαντικό με τα υποβρύχια τους. Είχαν μια μηχανή κρυπτογράφησης, το Αίνιγμα, του οποίου τον κώδικα κανείς δεν μπορούσε να  αποκρυπτογραφήσει. Έτσι πίστευαν.

                       

Ο Τιούρινγκ με τους συνεργάτες του “έλυσαν το Αίνιγμα”.  Οι σύμμαχοι γνώριζαν που ακριβώς θα βρεθεί  το κάθε υποβρύχιο και τα καταβύθισαν. 

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Αγγλίας.  Νίκησε τους Γερμανούς στη θάλασσα.

Ο Τιούρινγκ πήρε ένα κάποιο μετάλλιο από τη βασίλισσα, αλλά αυτό δεν έπρεπε να γίνει γνωστό, αφού εργαζόταν στη Αντικατασκοπεία.


Λίγα χρόνια μετά το τέλος του πολέμου του είπαν να βάλει το μετάλλιο στον κώλο του (και συγχωρέστε με για τα γαλλικά μου).

Ο Τιούρινγκ ήταν μεγαλοφυής, ήταν χρήσιμος, αλλά είχε ένα μεγάλο “ελάττωμα”: 
Ήταν ομοφυλόφιλος.Το 1952 (και ενώ εκατομμύρια άνθρωποι ήταν ακόμα ζωντανοί χάρη στη μεγαλοφυία του), το Στέμμα στράφηκε εναντίον του.
Ο Τιούρινγκ είχε μια περιστασιακή σχέση με κάποιον νεαρό. Όταν αντιλήφθηκε ότι είχε γίνει διάρρηξη στο σπίτι του κάλεσε την αστυνομία, πιστεύοντας ότι ευθυνόταν ο συγκεκριμένος εραστής του.

Οι ντετέκτιβ που ανέλαβαν την υπόθεση, κατάλαβαν γρήγορα ότι είχαν ένα μεγαλύτερο λαβράκι από τη ληστεία. Ρώτησαν τον Τιούρινγκ για τη σχέση του με τον νεαρό ύποπτο και εκείνος (ηλιθιωδώς έντιμος, όπως προείπα), τους έδωσε κάθε λεπτομέρεια, ενώ τους πρόσφερε τσάι.

Λίγο μετά στοιχειοθετήθηκε κατηγορία για κιναιδισμό εναντίον του. Στη δίκη όλοι οι συνεργάτες και οι συνάδελφοι στο πανεπιστήμιο κατέθεσαν υπέρ του Τιούρινγκ. 

Χωρίς αυτόν η εργασία τους δεν μπορούσε να προχωρήσει.

Οι δικαστές, μέτριοι όπως συνηθίζουν να είναι όλοι οι κατήγοροι, αδιαφόρησαν για τις ικανότητες και την προσφορά του Τιούρινγκ.
Αφού αποδέχτηκε την ενοχή του (για ομοφυλοφιλία), χωρίς να δείχνει στοιχεία μεταμέλειας, του έδωσαν δύο επιλογές: Φυλάκιση ή χημικός ευνουχισμός.

Ο χημικός ευνουχισμός ήταν ενέσεις οιστρογόνων που θα περιόριζαν την (τόσο επικίνδυνη)  λίμπιντο του, θα τον καθιστούσαν ανίκανο.
Ο Τιούρινγκ προτίμησε τον ευνουχισμό, γιατί αν φυλακιζόταν δεν θα μπορούσε να συνεχίσει τις έρευνες του.
Μία από τις παρενέργειες των οιστρογόνων ήταν η μαστοτροφία. Ο Άλαν απέκτησε στήθη!

Μάλιστα (αυτό ακούγεται πιο διεστραμμένο από κάθετι άλλο), ο κατήγορος υποστήριζε ότι αυτή ακριβώς η μαστοτροφία θα βοηθούσε τον ομοφυλόφιλο Τιούρινγκ να καταλάβει το λάθος του!

Βάζω θαυμαστικό, γιατί δεν μπορώ καν να καταλάβω το σκεπτικό του κατήγορου. 

Πώς “βοηθάς” έναν ομοφυλόφιλο να θεραπευτεί από την αρρώστια του κάνοντας “τον πιο θηλυκό;
Ο Τιούρινγκ έπεσε σε κατάθλιψη, αλλά προσπάθησε να το ξεπεράσει. Στο τέλος του ευνουχισμού με ενέσεις, στο τέλος της ποινής του, του εμφύτευσαν ένα ορμονικό “μπαλονάκι”.  Αυτό θα συνέχιζε να εκκρίνει τα οιστρογόνα. (Ναι, αυτά συνέβαιναν στην Αγγλία του 1953, όχι στο 1984 του Όργουελ).
Ο Τιούρινγκ αυτοκτόνησε ένα χρόνο μετά.
Κάποιοι λένε ότι η αιτία της αυτοχειρίας δεν ήταν η “θεραπεία”. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ούτε καν αυτοκτόνησε, αλλά ότι ήταν απρόσεχτος.

Μαζί με το πτώμα του βρέθηκε ένα δαγκωμένο μήλο, εμποτισμένο με κυανιούχο κάλιο. 

Το αγαπημένο παραμύθι του Τιούρινγκ ήταν η Χιονάτη. Αλλά ο Άλαν (όπως και η Χιονάτη) δεν άφησε σημείωμα αυτοκτονίας. Και, λένε κάποιοι, ότι ήταν ιδιαίτερα εύθυμος τις ημέρες πριν την αυτοκτονία (ή το ατύχημα).

Μόλις προχθές, εν έτει 2013, εξήντα χρόνια μετά, το βρετανικό στέμμα του έδωσε χάρη!
Αντί να ζητήσουν συγνώμη από την ανθρωπότητα για το έγκλημα που έκαναν, οι μέτριοι έδωσαν χάρη στον Τιούρινγκ για τον “κιναιδισμό” του.

Όμως ο ηττημένος είναι ο νικητής. Εκείνος διαμόρφωσε την ιστορία. Το γεγονός ότι τώρα μπορούμε να επικοινωνούμε διαδικτυακά οφείλεται εν μέρη και σε αυτόν τον κίναιδο.    (Κάποιοι ισχυρίζονται ότι και το σήμα της Apple, ένα δαγκωμένο μήλο, αποτελεί φόρο τιμής στη “Χιονάτη της Πληροφορικής”.)

πηγή: http://sanejoker.info 

perasma
Share This
Blogger
Facebook
Disqus

comments powered by Disqus

No comments:

Post a Comment

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Subscribe
Labels
Popular Posts

Gaia Group / Our Channel

Gaia Group / Our Channel
press on the picture

Google+

Like Us

Enjoy Us!

Enjoy Us!

Φόρμα επικοινωνίας

Name

Email *

Message *

SITE MAP

Translate

© 1001Networks All rights reserved