2

2

1

1

On LineBreaking News

Δείτε τα τελευταία νέα!


NEA MEΛΗ / NEW MEMBERS

Members Load More

Διαβάστε Αρθρα Επιστήμης και Τεχνολογίας!

Διαβάστε Αρθρα Επιστήμης και Τεχνολογίας!
Πατήστε Load More για να δείτε περισσότερα

Επιστήμη και Τεχνολογία Load More

Ειδήσεις και Νέα απο το Διαδίκτυο!

Ειδήσεις και Νέα απο το Διαδίκτυο!
Πατήστε Load More για να δείτε περισσότερα

Latest News Load More

Διαβάστε Αρθρα με Αποψη!

Διαβάστε Αρθρα με Αποψη!
Πατήστε Load More για να δείτε περισσότερα

Απόψεις Load More

Διαβάστε τα καλά ΝΕΑ για την Ελλάδα!

Διαβάστε τα καλά ΝΕΑ για την Ελλάδα!
Πατήστε Load More για να δείτε περισσότερα

Good News! Load More

Important Articles!

Important Articles!

Σημαντικά Αρθρα Load MoreΔείτε τις τελευταίες Αναρτήσεις μας!Δείτε τις τελευταίες Αναρτήσεις μας!


Πατήστε Load More για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις.!Thursday, March 13, 2014

Διευρύνεται το γεωγραφικό εύρος των ερευνών για το χαμένο Boeing

 

Οι Αρχές στρέφονται και στα δυτικά, εκτός του σχεδίου πτήσης
Η υπόθεση μιας απότομης αλλαγής πορείας προς τα δυτικά και η σύγχυση σε σχέση με το υποτιθέμενο ή πιθανό σημείο εξαφάνισής της, έπεισαν τις αρχές του Βιετνάμ να αναστείλουν την εναέρια έρευνα και να περιορίσουν τις θαλάσσιες έρευνές τους στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Προσπαθώντας να δώσει εξηγήσεις στις αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με την τύχη του αεροσκάφους, η πολεμική αεροπορία της Μαλαισίας διαβεβαίωσε ότι «δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της στροφής εν πτήση, πριν το αεροσκάφος χαθεί από το ραντάρ».

«Για το λόγο αυτό οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης επεκτάθηκαν» σε παράκτια ύδατα δυτικά της χερσονήσου της Μαλαισίας» διευκρίνισε ο στρατηγός Ροντζαλί Ναούντ.

Ο ίδιος διέψευσε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, στο οποίο γινόταν λόγος για εντοπισμό του αεροπλάνου πάνω από τα Στενά της Μάλακα, μεταξύ της Μαλαϊκής χερσονήσου, στη δυτική ακτή, και του ινδονησιακού νησιού της Σουμάτρας.

Η «στροφή» των ερευνών στα δυτικά οδήγησαν τις Αρχές της Μαλαισίας στην αναζήτηση συνδρομής και από την Ινδία.

Συνολικά 42 πλοία και 39 αεροσκάφη επιχειρούν σε μια τεράστια θαλάσσια περιοχή σε μια προσπάθεια να βρουν έστω και το παραμικρό ίχνος. Στην επιχείρηση συμμετέχουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο 12 χώρες.


Οι Αρχές υποστηρίζουν ότι το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας έχασε την επαφή με το Boeing ανοικτά των ανατολικών ακτών της Μαλαϊκής χερσονήσου νωρίς το πρωί του περασμένου Σαββάτου, σχεδόν μία ώρα μετά την απογείωσή του.

Η πολεμική αεροπορία της Μαλαισίας έκανε λόγο ήδη για πιθανή στροφή του αεροσκάφους, επικαλούμενη αναλύσεις από τα ραντάρ, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει δημόσια τις αναλύσεις αυτές.

Παρότι οι επιχειρήσεις συνεχίζονται ήδη σε ακτίνα 200χλμ γύρω από το σημείο όπου το κέντρο ελέγχου έχασε την επαφή με το αεροσκάφος, οι έρευνες επεκτάθηκαν με μεγάλη κλίμακα.

Εν τω μεταξύ, στο Πεκίνο η Πολιτική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι ενισχύει με δύο ακόμα αεροπλάνα τις έρευνες.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας, Λι Ζιαξιάνγκ πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες αναζήτησης και διάσωσης θα πρέπει να διευρυνθούν και σε χερσαίες περιοχές.

Οργή, απελπισία και αγωνία
Βυθισμένοι στην οργή, την απελπισία και την αγωνία παραμένουν επί πέντε μέρες οι συγγενείς των επιβαινόντων της πτήσης MH370 αναζητώντας απαντήσεις για την εξαφάνιση του μαλαισιανού Boeing.

Συγκεντρωμένοι σε ένα ξενοδοχείο στα βορειοδυτικά του Πεκίνου συγγενείς κατακεραύνωναν όλες αυτές τις ημέρες τις Μαλαισιανές Αερογραμμές γιατί τις πρώτες 15 ώρες μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους ούτε ένας άνθρωπος δεν ήλθε να τους ενημερώσει. Στο στόχαστρο βρίσκεται και η ίδια την κινεζική κυβέρνηση διότι δεν τους είχε καν συναντήσει μέχρι τη Δευτέρα, τρεις ημέρες μετά την εξαφάνιση του Boeing 777.

Ελλείψει πληροφόρησης για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων, η φημολογία, οι θεωρίες συνωμοσίας και οι μακάβριοι υπολογισμοί των πιθανοτήτων επιβίωσης εντείνονταν καθημερινά.

Και στο ψυχολογικό μαρτύριο ήρθαν να προστεθούν και οι κλήσεις-«φαντάσματα».
Οι πιο σκληρές στιγμές ήταν όταν ορισμένοι συγγενείς δήλωσαν πως τα κινητά τηλέφωνα των συγγενών τους εξακολουθούσαν να δέχονταν κλήσεις πολλές ώρες μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους, ενώ τους «έβλεπαν» επίσης online στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης QQ, την κινεζική αντίστοιχη του Facebook. Όταν πληκτρολογούσαν τον αριθμό άκουγαν τον ήχο κλήσης.
Καλούσαν διαρκώς την αεροπορική εταιρεία και την αστυνομία για να τους ενημερώσουν για τις κλήσεις. Όσο απίθανο και αν ήταν πολλοί νόμιζαν πως τα κινητά τηλέφωνα είναι ανοιχτά, και εάν εντοπιστεί το στίγμα τους θα βρεθούν οι συγγενείς τους.

Στις δραματικές ώρες που μεσολάβησαν ένας άνδρας καλούσε το κινητό τηλέφωνο συγγενή του μπροστά στις κάμερες της κινεζικής τηλεόρασης.

Αξιωματούχος των Μαλαισιανών Αερογραμμών φέρεται να δήλωσε σε συγγενείς πως και η εταιρεία προσπάθησε να καλέσει τα κινητά μελών του πληρώματος, και επίσης χτυπούσαν. Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι έδωσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς στην αστυνομία.

Συνολικά 19 οικογένειες υπέγραψαν κοινή δήλωση στην οποία αναφέρουν πως τα κινητά τηλέφωνα των αγαπημένων τους δεν είναι απενεργοποιημένα, χτυπούν και η κλήση δεν προωθείται απευθείας στον αυτόματο τηλεφωνητή, όπως θα περίμενε κανείς εάν η σύνδεση δεν είναι δυνατή. Όμως, δεν είναι τόσο απλό...
Share This
Blogger
Facebook
Disqus

comments powered by Disqus

No comments:

Post a Comment

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Subscribe
Labels
Popular Posts

Gaia Group / Our Channel

Gaia Group / Our Channel
press on the picture

Google+

Like Us

Enjoy Us!

Enjoy Us!

Φόρμα επικοινωνίας

Name

Email *

Message *

SITE MAP

Translate

© 1001Networks All rights reserved