2

2

1

1

On LineBreaking News

Δείτε τα τελευταία νέα!


NEA MEΛΗ / NEW MEMBERS

Members Load More

Διαβάστε Αρθρα Επιστήμης και Τεχνολογίας!

Διαβάστε Αρθρα Επιστήμης και Τεχνολογίας!
Πατήστε Load More για να δείτε περισσότερα

Επιστήμη και Τεχνολογία Load More

Ειδήσεις και Νέα απο το Διαδίκτυο!

Ειδήσεις και Νέα απο το Διαδίκτυο!
Πατήστε Load More για να δείτε περισσότερα

Latest News Load More

Διαβάστε Αρθρα με Αποψη!

Διαβάστε Αρθρα με Αποψη!
Πατήστε Load More για να δείτε περισσότερα

Απόψεις Load More

Διαβάστε τα καλά ΝΕΑ για την Ελλάδα!

Διαβάστε τα καλά ΝΕΑ για την Ελλάδα!
Πατήστε Load More για να δείτε περισσότερα

Good News! Load More

Important Articles!

Important Articles!

Σημαντικά Αρθρα Load MoreΔείτε τις τελευταίες Αναρτήσεις μας!Δείτε τις τελευταίες Αναρτήσεις μας!


Πατήστε Load More για να δείτε περισσότερες αναρτήσεις.!Sunday, March 30, 2014

Αλλάξτε γραμματοσειρά και εξοικονομήστε 400 εκ. δολάρια


Ποια είναι η πρόταση του μόλις 14 ετών Suvir Mirchandani που χρησιμοποιεί την κοινή λογική και ένα υπολογιστικό πρόγραμμα για μέτρηση μελάνης

Οι γραμματοσειρές επιλέγονται συνήθως βάσει προσωπικού γούστου και προσωπικής αισθητικής. Είτε τις χρησιμοποιείς σε αφίσες, είτε σε εκτυπώσεις κειμένων, είτε στα καθημερινά κείμενα που πληκτρολογείς στο Word. Μέχρι εδώ καλά.

Αυτό που όμως δεν έχουμε σκεφτεί οι περισσότεροι, είναι ότι κάποιες από τις γραμματοσειρές που χρησιμοποιούμε είναι πιο οικονομικές σε ότι αφορά τη μελάνη που χρησιμοποιείται.

Και σίγουρα, δεν έχουμε σκεφτεί τι σημαίνει αυτό για τον ετήσιο κρατικό προϋπολογισμό.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, αλλάζοντας την επίσημη γραμματοσειρά που χρησιμοποιεί, θα μπορούσε να εξοικονομήσει μέχρι και 400 εκατομμύρια δολάρια.
Μια εκτίμηση που προκύπτει από την έρευνα του μόλις 14 ετών μαθητή, Suvir Mirchandani.

Ναι σωστά διαβάσατε. Ο Mirchandani του Dorseyville Middle School που βρίσκεται κοντά στο Pittsburgh, είναι μόλις 14 ετών. Πρόσφατα παρατήρησε ότι οι εκτυπωμένες σελίδες (τύπου US letter) που λάμβανε καθημερινά στην τάξη του ήταν περισσότερες απ' ότι συνέβαινε όταν ήταν στο δημοτικό.

Αναρωτήθηκε λοιπόν πόσο μεγάλη σπατάλη μελάνης γινόταν, και πόσο κόστος καλείται να καλύψει η κυβέρνηση της χώρας του για τα φυλλάδια που τυπώνει.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του, τα 75 δολάρια των 28,35 γραμμαρίων ή της μίας ουγγιάς, είναι δύο φορές ακριβότερα από την αντίστοιχη ποσότητα αρώματος Chanel No. 5 που κοστίζει 38 δολάρια ανά ουγγιά.

Χρησιμοποίησε λοιπόν το υπολογιστικό πρόγραμμα μέτρησης μελάνης "APFill Ink Coverage", και μέτρησε πόση μελάνη ξοδεύεται στις κύριες γραμματοσειρές, Century Gothic, Comic Sans, Garamond και στην επίσημα εγκεκριμένη, Times New Roman.

Και ο "νικητής", η αλλιώς η πιο οικονομική γραμματοσειρά σε ότι αφορά τα έξοδα εκτύπωσης, ήταν η Garamond.

Πρόκειται για μια γραμματοσειρά που έχει αντέξει δεκάδες χρόνια και χρησιμοποιείται πάρα πολύ στα έντυπα, αλλά όχι τόσο πολύ στο Διαδίκτυο. Αυτό, γιατί τα counters της είναι πολύ μικρά και κλειστά για την οθόνη, αλλά για βιβλία και έντυπα, είναι ιδιαιτέρως αποδοτική. Κοινώς, συμφέρει.

Ο Mirchandani ανέφερε σε μελέτη του, ότι αν η σχολική του περιφέρεια άλλαζε τη Times New Roman σε Garamond σε όλα τα φυλλάδια και τα συγγράμματα, θα εξοικονομούσε αυτομάτως $21.000 το χρόνο.

Πρόκειται για μείωση κόστους της τάξης του 24% ανά έτος.
Αλλά δε σταμάτησε εκεί. Συνέχισε τους υπολογισμούς του και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αλλαγή θα εξοικονομούσε για την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση 136 εκ. δολάρια μελάνης το χρόνο, αν υιοθετηθεί η πρόταση του.

Αν μάλιστα γίνει δεκτή η ιδέα του από όλες τις κυβερνήσεις όλων των Πολιτειών, τότε οι ΗΠΑ θα εξοικονομήσουν άλλα $234 εκατομμύρια. Συνολικά δηλαδή, 400 εκατομμύρια δολάρια.

Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή ξοδεύει 467 εκ. δολάρια, για τα έντυπες ανάγκες του δημόσιου τομέα. Η εξοικονόμηση που προτείνει ο νεαρός μαθητής, ανέρχεται στο εντυπωσιακό αν μη τι άλλο, 30%.

Για την ώρα η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει απαντήσει σχετικά με το αν θα κάνει δεκτή την πρόταση του.

Ο Gary Somerset πάντως, εκπρόσωπος τύπου του Εθνικού Τυπογραφείου των Πολιτειών, είπε ότι η έρευνα του μικρού είναι αξιοθαύμαστη και ότι θα τη λάβουν σοβαρά υπόψη.
(Με πληροφορίες από: CNN)
Χρήστος Δεμέτης
http://news247.gr/
Share This
Blogger
Facebook
Disqus

comments powered by Disqus

No comments:

Post a Comment

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Subscribe
Labels
Popular Posts

Gaia Group / Our Channel

Gaia Group / Our Channel
press on the picture

Google+

Like Us

Enjoy Us!

Enjoy Us!

Φόρμα επικοινωνίας

Name

Email *

Message *

SITE MAP

Translate

© 1001Networks All rights reserved